Sosyal Medya Pazarlamasından Ne Bekliyoruz?

Merhaba arkadaşlar, sosyal medya çalışmalarından çok şey bekliyoruz sanki ha! Ben görseli yükledim, reklam da çıktım şimdi bana para kazandırsın demekle oluyor mu acaba? Bir ajansla veya freelance içerik üreticilerle çalışıyorum onlar halleder demek sonuç üretir mi? Hadi gelin bu ve benzeri sorulara cevap bulalım.

Hepimizin, yani cidden hepimizin –13 yaşından 65+’ya kadar her kesime reklam çıktığımızı düşünürsek muazzam bir kitleden bahsediyoruz- bir şekilde içinde bulunduğumuz sosyal mecraların bizden aldıkları kadar hem maddi hem manevi olarak vermesi geri gereken şeyler olduğunu düşünüyorum. Bize işe yarar elle tutulur geri dönüşler yapması gerekiyor. Yanlış düşünmüyorum umarım. 

Hal böyle iken biz işletmelerimiz için pazarlama stratejisi oluştururken sosyal ve dijital medya için ne hedefliyoruz? Hangi sonuçların bize dönmesini bekliyoruz? Ve en önemlisi olarak biz sosyal medya pazarlamamız için neler yapıyoruz?

İlk konu olarak ajans ve freelance içerik üreten kişilerle çalışan işletmeler için birkaç önemli tiyo verip diğer konulara geçelim. Özellikle ajanslarla çalışan işletmeler sırtlarını güvenilir bir dağa yasladıklarını düşünüyorlar. Acaba öylemi? Cidden dağ mı? Ufak ölçekte kollektif bir ajansa sahip olan biri olarak şunu diyebilirim ki; ajanslar işletmelerin enerjisine göre iş üretirler unutmayın! İşletmelere sunulan fikirler, projeler, sunumlar hakettiği değeri görmezse işler yavaşlamaya girer. İşletme üzerinde üretkenlik tükeniyor ve uzun soluklu yollar yürünemiyor.

İşletme sahipleri olarak işinizi sizden iyi kimse bilemez ancak yeni trendleri ise ajans ve freelance içerik üreticileri kadar sizde bilemeyebilirsiniz. O yüzden ajansınıza gerekli desteği gösterip işinizle alakalı tecrübe ve birikimlerinizi olabildiği kadar aktarın. Sizleri seviyoruz işletme sahipleri. 

Gelelim diğer meselelere… Reklamlarınızı ister ajans ister freelance içerik üreticileri ister siz yapıyor olun vakit ayırın. İşinize vakit ayırın ve içerik üretin. Müşteri kitlenizin dikkatini çekecek daha çok içerik. Ve daha çok içerik. Yüzlerce içerik. 

Bunu neden diyorum? Afilli tasarımlar, milyon liralık reklam filmleri, binlerce deklanşör sesi, milyar adet klavyeye vuruş sesi… bunların hepsi bir içeriğin hayat bulması için yapılıyor. Çok paranız yok belki, belki de hiç paranız yok, olsun. İçeriğiniz varsa o içerik mucebince iş yapma hırsınız artar ve işlerinize fon ayırırsınız.

Sosyal medyada içeriği iyi olan şekil itibariyle kazanmıyor görünse de, kısa zamanda kaliteli dönüşler aldığı kesin bir durumdur. Siz müşterilerinize yeterli derece değer ve içerik üretin, müşterileriniz sizin için gönüllü marka temsilcisi olsun. Sizi arkadaşları arasında anlatsın, yanlış yaptığınız bir yerde sizin elinizden tutsun, hergün merakla gözlerinizin içine (işletme story/hikayeler) bakan takipçileriniz olsun istemez misiniz? O zaman işleriniz için herkesten daha fazla içerik üretin. Yazın, çizin, okuyun ve izleyin. Hızla dijitalleşen dünyanın geride kalan ve ezilen çocukları olmayı kimse istemez.

Galiba bu yazımda sizlerle dertleşmek istedim. Okuduğunuz için teşekkür ederim. Bana yazmayı ve sektör hakkında karşılıklı bilgi alışverişinde olmaktan çekinmeyelim. Ben size ulaşmak için adım attığımı düşünüyorum sıra sizde. 

Bizi Ziyaret Edin

Şehitekrem Mah., Serim Sk. No:57, Başiskele/Kocaeli

Bizi Arayın 0 (507) 793 32 30
Bizi Takip Edin